CVE om dådet i Bryssel

Center mot våldsbejakande extremism (CVE) följer noga händelseutvecklingen efter dådet i Bryssel måndagen den 16 oktober Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Två svenska medborgare sköts till döds och en skadades allvarligt. Händelsen utreds som terrordåd.

- Det är en fruktansvärt attack med dödlig utgång och mina tankar går till de anhöriga. CVE bevakar säkerhetsläget löpande och för dialog med andra berörda myndigheter, säger Jonas Trolle, chef för CVE.

CVE har i uppdrag att utveckla arbetet med att förebygga våldsbejakande extremism på nationell, regional och lokal nivå. CVE erbjuder behovsanpassat stöd till lokala aktörer när det gäller förebyggande insatser. Centrets mobila stödteam erbjuder handledning, vägledning och utbildning och har möjlighet att ge detta stöd på plats i hela landet.

Centrets nationella stödfunktion nås på 08-527 44 90, klockan 09.00-15.00 helgfria vardagar. Den är till för yrkesverksamma, främst i kommuner och myndigheter på lokal nivå, som behöver stöd i det förebyggande arbetet.

Om du är journalist kan centrets presstjänst vägleda när det gäller att hitta information om våldsbejakande extremism och terrorism: press@cve.se 073-41 24 207
Om du inte är journalist men har frågor om centrets verksamhet vänligen använd info@cve.se

Länkar

CVE:s operativa stöd

CVE:s stödtelefon för yrkesverksamma

CVE:s presstjänst

 

Männsikor i rörelse