Inbjudan till seminarium Att förebygga våldsbejakande extremism

2018-11-27

Välkommen till en heldag om hur vi kan förebygga och arbeta mot våldsbejakande extremism. Vi vill visa på framgångsrikt lokalt arbete, bidra till nätverksbyggande och fortsatt utveckling genom kunskap och diskussioner. Seminariet riktar sig till yrkesverksamma som i sitt arbete kommer i kontakt med frågorna.

Datum: Tisdag den 27 november.
Tid: Klockan 10.00–16.00.
Plats: Stockholm Waterfront Congress Center, Nils Ericsons plan 4.
Anmälan:cve.se/seminarium senast den 25 oktober.

Några punkter ur programmet (ett detaljerat program kommer du att hitta här senare i höst):

  • CVE startade i januari. Vad har vi sett och hur ser vägen framåt ut? Hur ska det förebyggande arbetet bedrivas, och vad kan CVE erbjuda er?
  • Hur kan kommunerna förebygga inträde i våldsbejakande miljöer och underlätta utträde ur dem? Vi belyser och diskuterar exempel på framgångsrika kommunala och regionala arbeten.
  • Vad är juridiskt möjligt att göra inom kommunerna? Konkreta råd av jurister från Brå och SKL.
  • Hur ser läget ut nationellt och internationellt?


På seminariedagen serveras kaffe och smörgås klockan 9.00. Vi bjuder även på lunch, eftermiddagsfika och avslutande mingel med dryck och enklare tilltugg efter 16.00.

 

Seminariet är kostnadsfritt och det finns ett begränsat antal platser. Därför är anmälan bindande, det vill säga vid förhinder är det viktigt att du avbokar din plats senast sista anmälningsdag. Eventuella kostnader för resor och boende står du för själv.

 

Anmäl dig på cve.se/seminarium senast den 25 oktober.

 

Frågor?
Kontakta gärna Moa Fahlander: moa.fahlander@cve.se eller 08 527 44 212.

Sidan senast uppdaterad: 2018-08-28