Samling mot våldsbejakande extremism

Välkommen till vår årliga konferens 25-26 maj 2023

CVE:s årliga konferens handlar om hur vi kan arbeta förebyggande mot våldsbejakande extremism. Vi vill under dessa dagar förmedla kunskap, lyfta fram framgångsrikt lokalt och regionalt arbete samt bidra till nätverksbyggande och konstruktiva diskussioner.

Konferensen riktar sig till yrkesverksamma som i sitt arbete kommer i kontakt med frågor kring våldsbejakande extremism.

Datum: torsdag och fredag 25-26 maj 2023
Tid: lunch till lunch
Plats: Scandic Continental, Vasagatan 22 i Stockholm. Mitt emot Centralstationen.
(Hitta till Scandic Continental) Länk till annan webbplats.

Anmälan: Fyll i formuläret nedan och skicka in din anmälan till oss senast den 10 maj 2023. Seminariet är kostnadsfritt och antalet platser är begränsat. Anmälan är därför bindande. Vi tillämpar principen ”först till kvarn”. Vid förhinder är det viktigt att du avbokar din plats så fort som möjligt så att vi kan erbjuda platsen till andra.

Deltagandet i konferensen, mat, fika och middag med kvällsaktivitet är kostnadsfritt. Resa och logi betalar ni själva. Om ni vill boka hotellrum på Scandic Continental så finns länk till deras hemsida här Länk till annan webbplats..

På kvällen den 25 maj bjuder CVE på middag med underhållning för att ge ytterligare möjlighet att nätverka. CVE kommer även under kvällen att uppmärksamma en kommun som arbetat effektivt och förebyggande kring våldsbejakande extremism.

Programmet är under arbete och vi publicerar det i sin helhet när det är klart.

  • Nationell- och internationell lägesbild av de våldsbejakande extremistmiljöerna.
    Vad är de största hoten och vilka trender ser vi framöver?
  • Vårens desinformationskampanj om socialtjänstens LVU-domar. Kan detta leda till ökad radikalisering och risk för terrorhot?
  • Återvändande IS-resenärer - hur fortlöper arbetet och hur förbereder vi oss för att ta emot eventuella IS-män som varit fängslade i Syrien och Irak?
  • Hur ser radikaliseringen ut på digitala spelplattformar och hur kan vi förebygga onlineradikalisering?
  • Skolattacker - hur kan vi förebygga och förhindra? Vad görs lokalt och vad gör myndigheterna och hur fortlöper det statliga utredningsarbetet?

Frågor?

Kontakta Joakim von Schéele: joakim.scheele@cve.se eller 073-412 42 14.